Close meni icon

Prvi saznajte novosti o natječajima

Razvijamo primjenu robotike te Industry 4.0. principe uz korištenje EU fondova!

Ovim putem upućujemo čestitke našem klijentu, tvrtki Proton EL d.o.o. iz Zagreba, na potpisanom ugovoru za bespovratna sredstva iz Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI)“.

Cilj Poziva bio je podržati razvoj novih proizvoda (dobara i usluga), tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije, kroz poboljšanje njihove suradnje s institucijama za istraživanje i razvoj. Svečano potpisivanje ugovora održano je 10. rujna 2018. godine u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ugovore su svečano dodijelili Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, te Marijana Oreb i Mario Turalija, članovi Uprave HAMAG-BICRO-a.

Naš klijent se našao u društvu 6 poduzeća kojima su dodijeljena bespovratna sredstva za financiranje svojih razvojno istraživačkih projekata, a kojima se potiče uvođenje i primjena naprednih rješenja u različitim područjima industrije.
Proton EL d.o.o. u sklopu ovog poziva razvijat će projekt pod nazivom „Robot Station for Cabinet Milling – PROEL RoCa“, a čiji je cilj primjenom industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja uvesti robotičke procese te principe Industrije 4.0. u specifičan segment industrije koji se odnosi na obradu elektro-ormara. Industrija 4.0. predstavlja digitalnu transformaciju, odnosno automatizaciju i razmjenu podataka u proizvodnim tehnologijama, što uključuje kibernetsko-fizičke (cyber-physical) sustave, tzv. internet stvari (Internet of things) te računala u oblaku (engl. Cloud computing). Postala je temeljni preduvjet za industrijski, te u konačnici i ukupni ekonomski razvitak pojedine zemlje.
Tako se ovim projektom jača potencijal domaće industrije, rast njezine konkurentnosti u odnosu na globalne trendove, kao i izvozni potencijal RH temeljen na pametnim rješenjima za automatizaciju industrije.

Još jednom upućujemo iskrene čestitke našem klijentu, te Vas pozivamo da nam se javite za iduću fazu ovog IRI poziva, koja se planira za prvi kvartal 2019. godine. Poziv je kompleksan obzirom na svoj sadržaj (istraživačko – razvojne aktivnosti), no kombinacijom Vaših i naših stručnih znanja te kvalitetne komunikacije bit će moguće na pravi način realizirati sve Vaše potencijale.

Ostale priče

Inspirativne priče
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram