Predstavljeni su rezultati Poziva „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“

Od 842 prijavljena, tristotinjak poduzetnika ostvarit će bespovratnu potporu

Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić informirao je javnost na konferenciji za medije o preliminarnim podacima evaluacije projektnih prijedloga za Javni poziv “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”.

Od ukupno 842 prijavljena projekta formirana je bodovna lista, a financirat će se projekti s najvećim brojem bodova. Očekuje se da će tristotinjak projekata ostvariti potporu.

Ukupni broj prijava i odobrenih projekata

Ukupna vrijednost bespovratnih potpora koje će se dodijeliti ovim Poziv iznosi 1,14 milijarde kuna, a procjena je da se uz sredstva korisnika zatvara investicijski ciklus u vrijednosti više od 3,6 milijardi kuna. To znači da 1 kuna bespovratnih sredstava ovakvih vrsta poziva veže na investicijski ciklus dodatne 3 kune na početnu vrijednost.

S ukupno 48 bodova od maksimalnih 50 pozitivno su ocijenjena naša tri projekta poduzetnicima iz Osijeka, Zagreba i Visočana. Suradnjom na daljinu upisali smo referencu i na području Dubrovačko-neretvanske županije. Sada se možemo pohvaliti prisutnošću diljem lijepe naše!

Ministar Ćorić najavio je niz drugih poziva za poduzetnike u nadolazećem razdoblju

Osim ovakvih sa zelenom komponentom, bit će tu poziva koja će otvoriti prostor nužan za jačanje daljnjeg kapaciteta i konkurentnosti domaće prerađivačke industrije:

  • potpore poduzetnicima u tranziciji na energetski učinkovito gospodarstvo, gdje će izravne potpore iznositi 1,9 milijardu kuna,
  • u inovacije i digitalizaciju namjerava se usmjeriti 960 milijuna kuna,
  • 1,1 milijardi kuna ići na poticanje ulaganja u investicije koje su preduvjet za kružno gospodarstvo.
  • financijski instrumenti koji će biti usmjereni u investicije i jačanje konkurentnosti iznosit će čak 2,3 milijarde kuna.

Izvor: MINGOR

Ostale novosti

Novosti
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram