Close meni icon

Prvi saznajte novosti o natječajima

ESIF zajam – Turistički izleti brodom

Od danas je otok Ugljan bogatiji za još jednu uslugu. Mladi poduzetnik Filip Kolega odlučio se na samostalni poduzetnički pothvat te uz našu pomoć pokrenuo je vlastiti biznis.

Dugi niz godina proveo je radeći na ribarskim brodovima. Ploveći Jadranskim morem otkrivao je nepoznate uvale, otočiće i zanimljivosti naše obale i priobalja. Dugo je vremena proveo razmišljajući o pokretanju vlastitog biznisa, no svjestan je bio da je najvažnija stavka za pokretanje hladnog pogona novac. Novac kojeg nije imao, a da ga je imao, rado bi investirao u nabavu broda za turističke izlete.

Svoju priliku pronašao je u financijskim instrumentima Hamag-bicro-a. Kao inicijalni impuls za značajnije pokretanje poslovanja identificirao je ESIF zajam, pogotovo obzirom na povoljnu kamatnu stopu te mogućnost od 12 mjeseci odgode plaćanja glavnice.

Hamag-bicro prepoznao je važnost ovog projekta te odobrio sredstva za nabavu plovila.

Poduzetnik će uskoro započeti kreiranje zanimljivih ruta različitog trajanja i prema potrebama turista, a od jeseni će ploviti Jadranom, a ponajviše unutar Zadarske županije.

Za realizaciju zajma angažirao je stručnjake INFINI GRUPE, koji će ga pratiti i u realizaciji budućih projekata. Za nas je ovaj projekt bio posebno emotivan, jer smo htjeli mladom Filipu pomoći realizirati vlastite snove. Gospodinu Kolegi je tako velika želja ostvarena, a poduzetnička ideja urodila je plodom.

Sretni smo, zadovoljni i ponosni što smo sudjelovali u ovom projektu.

Drago nam je biti dio priče pozitivnih promjena u zajednici!

Ostale priče

Inspirativne priče
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram