PROGRAM EUREKA: Projekt istraživanja i razvoja solarnog infokioska

Priprema i provedba istraživačko - razvojnog projekta vrijednosti 3.595.564 HRK iz programa Eureka

Naziv projekta: iSolarMobileKiosk - Istraživanje i razvoj lako prenosivog solarnog interaktivnog kioska

Referentna oznaka projekta: Eureka E!13231

Vrijednost projekta: 3.595.564,00 HRK

Korisnik: Viking d.o.o.

Kratki opis projekta:

Projektna investicija financira se bespovratnim sredstvima iz renomiranog međunarodnog EUREKA PROGRAMA, kojim se potiču poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Viking d.o.o. u partnerskoj suradnji sa švicarskim partnerom Komusar Services GmbH predlaže digitalno tehničko rješenje koje će trgovci i pružatelji usluga moći ponuditi svojim „izvanmrežnim“ korisnicima. Radi se o LAGANOM PRENOSIVOM SOLARNOM INFO INTERAKTIVNOM KIOSKU, koji korisnicima nudi učinkovitost i praktičnost online svijeta, a kojim je moguće doprinijeti rješavanju glavnog projektnog problema.

Projektno ulaganje obuhvaća aktivnosti istraživanja i pret-komercijalnog razvoja kućišta uređaja, fizičkog opipljivog dijela uređaja, razvoja softverske komponente, ispitivanje veze fizičkog i softverskog dijela uređaja te pripremu za zaštitu intelektualnog vlasništva i atestiranje uređaja.

Iznimno nam je drago bilo sudjelovati u svakom koraku ovog projekta: od razvoja projektne ideje, preko izrade projektne dokumentacije, uključujući i poslovni plan investicijskog pothvata, zatim prezentacije projekta ocjenjivačkom konzorciju, pa do sudjelovanja u provođenju projektnih aktivnosti.

IRI2: Pretkomercijalni razvoj sustava kontrole kvalitete u protokolarnim uvjetima

Priprema studije i istraživačko - razvojnog projekta vrijednosti 5.573.556,35 HRK iz Poziva IRI-2

Naziv projekta: "EXAQT" - Pretkomercijalni razvoj sustava za poboljšanje procesa kontrole kvalitete u protokolarnim radnim uvjetima

Referentna oznaka projekta: KK.01.2.1.02.0260.

Korisnik: Smart Code d.o.o.

Vrijednost projekta: 5.573.556,35 HRK

Kratki opis projekta:

Projekt "exaqt" ima za cilj poboljšanje procesa kontrole kvalitete i rješavanja zadataka koji imaju visok stupanj proceduralnosti te moraju biti odrađeni prema točno određenim procesima. Projektom se želi digitalizirati trenutni način provođenja takvih zadataka putem papira na kojem su napisani protokoli i zadaci koje radnici prehrambene, farmaceutske, zdravstvene i fitness industrije moraju odraditi kako bi zadovoljili stroge standarde koje ta industrija nosi. Poduzeće predlaže razvoj softverskog rješenja kroz dvije razvojne faze: industrijsko istraživanje (TRL2-4) te eksperimentalni razvoj (TRL8). Osim istraživanja i razvoja novog proizvoda, u projektu je obuhvaćeno i ulaganje u materijalnu imovinu povezanu s projektom.

Članovima Smart Code-a pružili smo savjetodavnu podršku, sudjelovali smo zajedno u procesu oblikovanja projektne ideje, razvoja projektnog koncepta, a potom i izradi investicijske studije te cjelokupnog projektnog prijedloga.

IRI: Komercijalizacija inovativnih nagibno-sklopivih vozila GY3O

Priprema investicijske studije, projektnog prijedloga i usluga provedbe projekta vrijednosti 5.8m kn

Naziv projekta: Inovacije organizacije poslovanja i poslovnih procesa poduzeća Viking d.o.o. s ciljem komercijalizacije nagibno-sklopivih vozila GY3O

Referentna oznaka projekta: KK.03.2.2.06.0172

Korisnik: Viking d.o.o.

Vrijednost projekta: 5.822.379,08 HRK

Kratki opis projekta:

Poduzeće djeluje u djelatnostima:


U projektu se ulaže u osnivanje nove proizvodne jedinice za proizvodnju električnih vozila, a aktivnostima je obuhvaćeno sve od opremanja poslovnog prostora nabavom novih strojeva, alata (CNC stroj, 3D printeri, fiber laser i sl.) do automatizacije poslovnih procesa te pokretanja postupka komercijalizacije.

Naš tim pružio je stručnu podršku inovatoru, a zajedno s klijentom osmišljen je projektni prijedlog. INFINI GRUPA izradila je investicijsku studiju te projektnu dokumentaciju, a u provedbi sudjeluje kao pružatelj usluga upravljanja projektom.

Klijent o nama

"Iskreno hvala na angažmanu, trudu i izuzetno ugodnoj suradnji".

A. Vlašić, Viking d.o.o.

HBOR: Studija i kreditni zahtjev za izgradnju proizvodne hale

Naziv projekta: Izgradnja proizvodno-skladišnog prostora za djelatnost proizvodnje metalnih konstrukcija

Korisnik: Panelmont d.o.o.

Vrijednost projekta: 2.744.654,96 HRK

Kratki opis projekta:

Poduzeće djeluje u djelatnostima:

Projektno ulaganje obuhvaća izgradnju proizvodne hale te skladišnog iuredskog prostora u gospodarskoj zoni Nemetin, Osijek. Financira se 75% iz kreditne linije HBOR (investicije privatnog sektora) te 25% vlastitih sredstava, uz primjenu kreditnog jamstva HAMAG-BICRO-a u iznosu od 80% kredita kao založnog prava.

INFINI GRUPA zaslužna je za:

IKT: Booking i Management softversko rješenje za Croatia Yachting

Naziv projekta: Charter Booking and Management System za Croatia Yachting i optimizaciju poslovanja

Referentna oznaka projekta: KK.03.2.1.19.0331

Korisnik: Croatia Yachting d.o.o.

Vrijednost projekta: 1.504.050,00 HRK

Kratki opis projekta:

Croatia Yachting najbolja je hrvatska čarter agencija, a prisutna je na svim važnijim čarter tržištima u Europi. Radi zadržavanja vodeće pozicije na tržištu, potrebna su stalna ulaganja u razvoj i poboljšanje poslovnih procesa. Projektnim ulaganjem obuhvaćen je razvoj centralnog charter booking i management sustava, koji će se koristiti u svrhu poboljšanja usluga iz djelatnosti najma plovila i usluga u nautičkom turizmu.

INFINI GRUPA zaslužna je za pripremu projektnog prijedloga te provedbu projekta.

INTERNACIONALIZACIJA: Popularizacija proizvoda izlaganjem na sajmovima

Naziv projekta: Nausys sails abroad!

Referentna oznaka projekta: KK.03.2.1.07.0067

Korisnik: Stratus IT d.o.o.

Vrijednost projekta: 1.186.840,00 HRK

Kratki opis projekta:

Poduzeće Stratus IT posjetom na ukupno 16 međunarodnih sajmova diljem Europe prezentirat će svoj proizvod međunarodnoj zajednici nautičara. Njihov softverski proizvod je cjelovito rješenje za buking plovila i upravljanje bukinzima te financijama s potpunom automatizacijom cjelokupne administracije za tvrtke, putničke agencije i vlasnike plovila. Na međunarodnom čarterskom tržištu slovi kao najbrže rastući softver za buking. Projektom se želi uspostaviti međunarodna suradnja s partnerima i tvrtkama izvan RH kao rezultat sudjelovanja na međunarodnim nautičkim sajmovima.

Uloga Infinijevaca u ovom projektu bila je priprema projektnog prijedloga, elaborata marketinške opravdanosti projekta. Korisniku smo također izradili analizu nautičkog tržišta Europe, a sudjelovali smo i u provedbi pružajući usluge upravljanja projektom te promidžbe i vidljivosti projekta.

Erasmus+: Blue equality-accessible tourism for everyone

Uspješno završena provedba projekta „Blue equality-accessible tourism for everyone“

Naš klijent, Udruga Plavi telefon iz Zagreba, najstarija Linija pomoći u Hrvatskoj, ovog je lipnja svoju ideju o ljetovanju mladih s invaliditetom pretočila u djelo i to uz pomoć sredstava osiguranih kroz Erasmus+ program.

Projekt je prijavljen Agenciji za mobilnost i programe Europske unije na rok 4. listopada 2017. godine te je bio ocijenjen s najvišim brojem bodova u svojoj kategoriji.

Projektni konzorcij sačinjavale su četiri organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije: Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Banja Luke, Dečje srce iz Beograda, Zavod za izobraževanje i inkluzijo ODTIZ iz Ljubljane i Plavi telefon iz Zagreba. Sve navedene organizacije dugi niz godina rade na poboljšanju kvalitete života i povećanju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom u svojim sredinama, ali i na međunarodnoj razini.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, oko 200 milijuna djece i mladih osoba u svijetu ima neki oblik invaliditeta. U Europskoj uniji, osobe s invaliditetom najveća su društvena manjina i njihov broj dostiže 80 milijuna. Iako ne postoje pouzdane statistike o broju mladih s invaliditetom u Europi, prepreke s kojima se svakodnevno susreću svakako bi trebale biti u središtu interesa zajednice kako bi se podigla kvaliteta njihovog života. Samo jedna u nizu prepreka je i kvalitetno provođenje slobodnog vremena i odmora te je upravo to izazov na koji smo ovim projektom pokušali odgovoriti te podići svijest javnosti.

Prva projektna aktivnost, pripremni sastanak, održan je 15.-16. travnja u Rovinju. Na sastanku su se predstavnici partnerskih organizacija i voditelji nacionalnih grupa imali priliku upoznati sa situacijama vezanim za dostupnost turističkih usluga i proizvoda za osobe s invaliditetom u državama iz koji dolaze te su dogovoreni svi detalji provedbe glavne aktivnosti.

Glavna aktivnost, sedmodnevna razmjena mladih, održana je od 3.-9. lipnja također u Rovinju, u Centru MARE, s kojim Plavi telefon ima uspješnu prijašnju suradnju, a koji je jedan od rijetkih objekata na obali koji je prilagođen za osobe s invaliditetom i čije je osoblje educirano kako bi efikasno odgovorilo na njihove potrebe.

Tijekom sedam dana, 29 mladih sudjelovalo je u različitim dinamičnim i kreativnim radionicama i edukacijama, učili su o svojim kulturama i običajima, kupali se i provodili vrijeme na plaži te najvažnije, osmislili su slogane i vizualni identitet kampanje koja će se pod imenom projekta, Blue equality, nastaviti i dalje.

Planiranje novih projekata, i na nacionalnim razinama i na međunarodnoj razini, te uključivanje novih partnera već je započelo te će se do kraja godine prijaviti još 3 projekta koji će biti direktni nastavak ovoga. Dugoročno se planira i izgradnja odmarališta na području grada Šibenika koje će u potpunosti biti prilagođeno za osobe s invaliditetom te će, prije svega, biti namijenjeno za provedbu sličnih projekata i edukacija.

Ponosni smo i sretni što smo dio ove priče te svojim znanjima i iskustvom u području upravljanja projektima imamo priliku pridonijeti pozitivnim promjenama ne samo u svojoj zajednici, već i na međunarodnoj razini.

ERASMUS+: Youth and Sport – Rukometni klub Maksimir-Pastela

Sretni smo što i dalje možemo dijeliti dobre vijesti iz svijeta Erasmus+ projekata – ovog je puta našem klijentu, Rukometnom klubu Maksimir-Pastela, odobrena razmjena mladih pod nazivom „YOUTH AND SPORT – handball as a tool for enhancing inclusion, understanding and empowerment“. Projekt je prijavljen Agenciji za mobilnost i programe Europske unije na rok 26. travnja te je odobren u cijelosti.

Rukometni klub Maksimir-Pastela jedan je od prepoznatljivih zagrebačkih klubova koji je u svojem dugogodišnjem radu postigao značajne rezultate u području profesionalnog rukometa, ali uz to uvijek polaže i značajnu pažnju te ulaže napore u provedbu lokalnih projekta čija je svrha uključivanje ranjivih skupina mladih te njihovo osnaživanje kroz sport. Ovo će biti njihov prvi projekt ove vrste na međunarodnoj razini, a temelji se na stvarnim potrebama mladih koje su sami uočili na terenu. Kao članovi profesionalnih sportskih udruga i klubova, svjesni su koliko su dostignuća i rezultati važni – na osobnoj razini, ali još više na razini tima budući da je rukomet timski sport. Stavljanje naglaska na uspjeh i rezultate je važno, ali kako bi se postigli dobri rezultati, uz dobru igru postoje i druge važne stvari: međusobno poštivanje i razumijevanje, podrška i osnaživanje – između članova tima, između tima i trenera, između timova te između sportaša i navijača. Nažalost, nerijetko se pojave neslaganja, predrasude, govor mržnje i nedostatak poštovanja čiji su razlozi puno dublji od samog načina i kvalitete igre, a uzrok su im nacionalna ili vjerska osnova, politički stavovi, različit jezik ili kultura ili neka druga različitost.

Ovim projektom, koji će uključiti ukupno 60 mladih i njihove trenere iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, želi se podići svijest o diskriminaciji u sportu čija žrtva može postati bilo tko i u bilo kojem trenutku, bez obzira na vrstu sporta te bavi li se sportom na profesionalnoj ili amaterskoj razini. Također se želi staviti naglasak na važnost profesionalne etike u sportu, poštovanja i prijateljstva unatoč različitostima, posebno među mladima sportašima te se želi koristiti sport kao način za osnaživanje mladih, promicanje međukulturalnog dijaloga i poštivanje drugih i drugačijih.

Projekt će imati dvije aktivnosti: pripremni sastanak koji će se održati u rujnu te jednotjednu razmjenu mladih u listopad ove godine. Sve aktivnosti bit će implementirane u Zagrebu, a bit će osmišljene kao kombinacija interaktivnih radionica i rasprava na temu diskriminacije i etike u sportu te rukometnog turnira između nacionalnih timova koji sudjeluju u projektu.

Kao i uvijek, sretni smo što svojim znanjem i iskustvom možemo doprinijeti razvoju zajednice u kojoj živimo, a posebno smo ponosni što smo imali priliku podržati tim mladih i entuzijastičnih sportaša tijekom razrade projektne ideje i pripreme projektnog prijedloga koji će kroz ovaj projekt, radeći ono što najviše vole, a to je igrati rukomet, doprinijeti osnaživanju mladih i suzbijanju svih oblika diskriminacije na sportskim terenima na europskoj razini. Veselimo se zajedno s njima i jedva čekamo provedbu projektnih aktivnosti!

ESIF MALI ZAJAM: Uređenje show room-a renomiranog hrvatskog branda A'marie

Naziv projekta: Uređenje Show room-a te pokretanje A'marie Basic sportske kolekcije odjevnih predmeta

Korisnik: Amarie dizajn d.o.o.

Vrijednost projekta: 191.160,06 HRK

Kratki opis projekta:

Za modne kreacije renomiranog hrvatskog branda A'marie zaslužna je dizajnerica Anamarija Brkić Višnjić.

Već dugi niz godina ima renomiranu tržišnu poziciju temeljenu na prepoznatljivosti, stručnom kadru, kvaliteti i raznovrsnosti odjevnih predmeta i modnih dodataka. Na tim temeljima planira dodatno povećati obujam poslovanja. U ovom se trenutku suočava s ubrzanim porastom potražnje za svojim proizvodima i to posebice u segmentu BASIC kolekcije, koja se vrlo brzo i lako može upotpuniti sportskim odjevnim predmetima.

Poduzetnica je, stoga, odlučila dodatno investirati financijska sredstva u uređenje poslovnog prostora te obrtna sredstva, neophodna za povećanje proizvodnog i prodajnog obujma.

Kao inicijalni impuls za značajnije pokretanje ove investicije identificiran je financijski instrument: ESIF mali zajam, s povoljnom kamatnom stopom te mogućnošću odgode plaćanja glavnice do 12 mjeseci.

Naš tim zaslužan je za pripremu poslovnog plana i dokumentacije kreditnog zahtjeva. Anamariji zahvaljujemo na ukazanom povjerenju, a iznimno nam je drago biti dio ovakvih kreativnih i zanimljivih priča!

ISO: BCS uvodi sustave upravljanja prema zahtjevima ISO 9001, 14001 i 27001

Naziv projekta: BCS uvodi sustave upravljanja poslovnim prema zahtjevima normi ISO 9001, ISO 14001 i ISO 27001

Referentna oznaka projekta: KK.03.2.1.14.0089

Korisnik: Business Computer Systems d.o.o.

Vrijednost projekta: 227.625,00 HRK

Kratki opis projekta:

Business Computer Systems (BCS) d.o.o. je sistemski integrator s dugogodišnjim iskustvom u implementacijama informatičkih rješenja u telekomunikacijama, financijskom i farmaceutskom sektoru, a od 2016. godine razvija i pruža usluge Cloud rješenja, u sklopu vlastitog data centra. Projektom je obuhvaćen niz aktivnosti kojima će poboljšati prvenstveno kvalitetu usluga, ali i omogućiti daljnji razvoj istih. To su:

  1. Implementacija i certifikacija sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima normi ISO 9001:2015
  2. Implementacija i certifikacija sustava upravljanja okolišem prema zahtjevima normi ISO 14001:2015
  3. Implementacija i certifikacija sustava upravljanja informacijskom sigurnošću prema zahtjevima normi ISO/IEC 27001:2013.

Za pripremu projektne dokumentacije i provedbu projekata angažiran je tim stručnjaka INFINI GRUPE.