Close meni icon

Prvi saznajte novosti o natječajima

Inovativnim obrazovnim programima integriramo marginalizirane skupine ljudi na tržište rada

Izazov

Misija udruge „Za sport“ grada Šibenika je osnažiti ljude da poboljšaju svoje mentalno i fizičko zdravlje, da prevladaju osobne teškoće te da svakoga od nas percipiraju kao različitoga te uključe u svoju zajednicu. U okvirima svojih djelatnosti, udruga je pred sebe postavila izazov integracije ranjivih marginalnih skupina društva na tržište rada te društvenu zajednicu. Polazišna točka ovog izazova bili su visoka nezaposlenost rizičnih skupina na području Šibensko-kninske županije s jedne strane. S druge strane, za vrijeme trajanja turističke sezone u evidenciji HZZ-a nema dovoljan broj radnika, a još manje onih adekvatno obrazovanih. 

Rješenje

Turistički sektor jedan je od generatora rasta hrvatskog gospodarstva, stoga su kao temelj ovog projekta definirani programi osposobljavanja za deficitarna zanimanja na području Šibensko-kninske županije: konobar/ica, pomoćni kuhar/ica, turistički vodič/turistička voditeljica, imajući na umu inovativni STEM pristup i naglasak na praktičnom osposobljavanju, i to minimalno 70% svakog obrazovnog programa. 

INFINI GRUPA, udruga u partnerskoj suradnji Šibenske privatne gimnazije i poduzećem Krešimir d.o.o. osmišljava, prijavljuje, a sada i realizira projekt kojim će se: 

  • Razviti inovativni obrazovni programi prilagođeni ranjivim skupinama društva
  • Ukupno 50 nezaposlenih osoba obučiti za tražena zanimanja iz sektora turizma i ugostiteljstva
  • Održati niz radionica kojima će polaznici osposobljavanja razviti i svoje meke vještine: komunikativnost, prezentaciju profesionalnog ponašanja na radnom mjestu te vještine ublažavanja stresa, tehnike opuštanja
  • Podići razina samopouzdanja i pripremiti iste za integraciju u društvenu zajednicu

Rezultat

Projektom ukupne vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna 50 nezaposlenih osoba pripadnika ranjivih skupina društva će biti trajno osposobljeno za nove oblike zanimanja, što će rezultirati većim stručnim kompetencijama te boljom zapošljivošću. U konačnici projekt daje svoj doprinos smanjenju stope nezaposlenosti, porastu životnog standarda zajednice, porastu kvalitete turističkih usluga prema turistima, a u dugoročno se očekuje veća potrošnja i domaćih stanovnika i turista, a ponajviše onih stranih, koji su glavni izvor prihoda za našu zemlju.

Klijent o nama

Suradnja s INFINI grupom je od samog početka bila bajkovita. Naime, pomogli su nam da se riješimo mnogih poteškoća i gurnuli nas naprijed u svakom smislu. Stručnost, kompetentnost i potencijal koji imaju, brzo su prenijeli i u naše djelovanje, tako da smo zajednički unaprijedili naš rad i oživotvorili naše ideje. Suradnja sa INFINI grupom predstavlja lak i ležeran i djelotvoran način kako snove pretvoriti u stvarnost.

Ostale priče

Inspirativne priče
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram