ESF: Udruga "Svijet kvalitete" vježba jogu u šibenskom zatvoru

Naziv projekta: PERO - Program edukacije, resocijalizacije i osnaživanja - reintegracija počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu

Referentna oznaka projekta: UP.04.2.1.05.0001

Korisnik: Udruga "Svijet kvalitete" u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Šibenik

Vrijednost projekta: 1.086.058,22 HRK

Kratki opis projekta:

U partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Šibenik, udruga provodi niz aktivnosti koji usmjeravaju počinitelje kaznenih djela na pravi put. Radi se na provođenju aktivnosti tjelovježbe, aktivnog i efektivnog korištenja slobodnog vremena, a financira se i doškolovanje i prekvalifikacija za ranjive skupine zajednice, koja im nisu bila omogućena uslijed niza životnih događanja, pri izvršenju zatvorskih kazni i općenito uslijed nedostatka financijskih sredstava.

Potiče se suradnja ustanova uz sustava socijalne skrbi, organizacija civilnog društva i kaznionica/zatvora u provođenju aktivnosti kojima je cilj promicati, razvijati i unapređivati kulturu i interkulturni dijalog, pružiti psihosocijalnu podršku, duhovnu obnovu i sl.

Mnogi od polaznika ovog programa, rekli su da je ovaj program najbolja stvar koja se pojavila u zatvoru od kada su oni tamo. Druge udruge uglavnom dolaze počinitelje kaznenih djela učiti uvijek iste stvari – kako se zaposliti, kako razviti socijalne vještine, kako otvoriti firmu… Ovo im je nešto drugačije i to im se svidjelo. Zatvorenici svjedoče o tome da su izrazito zadovoljni te da primjećuju pozitivne promjene kao što je smirenost, manje problema s nesanicom, a osjećaju i da imaju kontrolu nad svojim emocionalnim stanjima zahvaljujući tehnikama disanja. 

Klijent o nama

" Postoje momenti kada dosegnete svoje granice i nađete se na mjestu sa kojeg se ne možete pomaknuti. Što onda osjećate, poznato je svima koji pokušavaju stvoriti nešto novo. I kad u tom trenutku naiđete na nekog tko vas želi i može gurnuti naprijed i učini vaš rad djelotvornijim i lakšim, onda morate biti zahvalni. Mi smo jako zahvalni INFINI grupi i preporučujemo je svima."

D. Škarica, udruga "Svijet kvalitete"

Ostale priče

Inspirativne priče
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram