Ref. oznaka: 2017-1-TR01-KA105_038933

Program: Erasmus+

Prijavitelj: European Cooperative Youth Network (ECYON)

Zemlje partneri: Armenija, Bugarska, Grčka, Gruzija , Hrvatska, Italija, Moldovija, Turska

Trajanje projekta: 12 mjeseci (1.7.2017. – 1.7.2018.)

Vrijednost projekta: 23.231 EUR

Od 16. do 24. prosinca u Istanbulu je u tijeku trening „PEACE through DEMOCRACY“, koji je dio istoimenog projekta financiranog od strane Europske komisije kroz Erasmus+ program, a u kojem sudjeluju i članovi INFINI grupe u ulozi koordinatora i trenera.

Projekt je rezultat suradnje organizacija mladih iz Armenije, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Gruzije, Italije, Moldavije i Turske, a cilj mu je pružiti bolje razumijevanje koncepta demokracije te potaknuti raspravu i kritičko promišljanje o europskoj demokraciji i socijalnoj koheziji. Projekt se temelji na potrebi mladih, aktivnih građana koji sudjeluju u lokalnoj, nacionalnoj i europskoj politici i civilnom društvu da razvijaju nova znanja i vještine te međusobno razmjene mišljenja, iskustva i metode koje mogu koristiti u budućem radu. Projektom se promoviraju, usvajaju i brane demokratske vrijednosti poput multikulturalizma i društvenog uključivanja, a neformalno obrazovanje i društveni mediji koriste se kao dva ključna alata za postizanje cilja.

Uz trening koji je upravo u tijeku, u projektu su u ranijoj fazi provedene i aktivnosti međunarodnog foto natjecanja s temom “Mir kroz demokraciju”;stvaranje videa u svrhu promocije projekta, a koji se sastoji od intervjua s mladima u zemljama sudionicama te jednodnevnu radionicu pod nazivom“Democracy and Youth Work” otvorenu za javnost, organiziranu u suradnji s Istanbul Bilgi sveučilištem. Kroz ove aktivnosti nastoji se stvoriti i širiti rezultate projekta na lokalnoj i europskoj razini i stvoriti pozitivni utjecaj na ciljane skupine.

Očekivani rezultati projekta su:

  • povećanje svijesti i boljeg razumijevanja koncepta demokracije na području rada s mladima;
  • uobičajenije uporabe neformalnih metoda za promicanje demokracije;
  • kreativnije razmišljanje i rasprava među mladima i mladim aktivistima o europskoj demokraciji;
  • stvaranje sličnih projekata i partnerstva na europskoj razini, a time i doprinos formiranju “europske javne sfere”

Ovim projektom također se očekuje daljnje širenje Europske mreže za suradnju u području mladih (ECYON) u čijem osnivanju su 2014. godine sudjelovali i članovi INFINI tima, te su od tada bili uključeni u razvoj i provedbu različitih projekata u Armeniji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Turskoj, Bugarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Trenutno su u pripremi još 3 projekta odobrena i financira a kroz Erasmus+ program, a bit će implementirani u proljeće iduće godine u Hrvatskoj, Belgiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Veselimo se novim projektima, izazovima i partnerstvima u 2018. godini!

Ostali blogovi

Blogovi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram