Iza nas je uspješno održan event na temu „Financiranje inovacijskih projekata i startupa kroz EU fondove“. Event je održan 18.siječnja 2018. u Impact HUB-u, jednom od najfrekventnijih mjesta u Zagrebu kada su u pitanju inovacije i razne poduzetničke inicijative. Ekipi iz HUB-a smo iznimno zahvalni na susretljivosti, kao i udruzi Lean Startup Hrvatska, s kojom smo i organizirali event.

Odaziv je bio velik i tražila se stolica više, te smo uspjeli primiti oko 60 ljudi, dok je za ostale koji su se prijavili bio organiziran i live stream eventa.

Event se sastojao od dva dijela. U prvom smo prezentirali trenutnu situaciju vezano za EU fondove u Hrvatskoj, te prezentirali otvorene natječaje i natječaje u najavi za ovu godinu, s naglaskom na one kojima se financiraju inovativne ideje. Navedene su različite mogućnosti, od EU fondova koji se provode preko hrvatskih ministarstava i agencija do onih koji se otvaraju izravno u Bruxellesu, zatim je spomenuto mikrokreditiranje HAMAG- BICRO-a pogodno za poduzetnike početnike, mjere za samozapošljavanje HZZ-a te je na kraju bilo riječi i o crowdfundingu, kao izvrsnom alatu za osiguranje financiranja te promocije svoje ideje.

U drugom dijelu eventa organiziran je panel, na kojem su kao predstavnici Infini Grupe sudjelovali Ines Burčul i Andrej Pleš, zatim Filip Stipančić iz Lean Startup Hrvatska, te Vesna Vrga koja ima iza sebe velik broj značajnih infratrukturnih projekata financiranih putem EU fondova. Panel je bio interaktivan i uključivao je i pitanja iz publike, kojih je bilo puno. Kroz raspravu smo se dotaknuli brojnih tema i situacija, od onih kako uopće početi s poslovnim poduhvatom do mogućnosti financiranja već uhodanog poslovanja. Spomenuti su primjeri iz prakse iz različitih kuteva gledanja, od nas kao konzultanata pri pripremi i implementaciji projekata, zatim lean start-up pristupa razvoju procesa, proizvoda i usluga, do problema s kojima se susreću poduzetnici početnici koji često u moru informacija ne znaju od kuda krenuti sa svojom poduzetničkom pričom.

Smatramo da smo nakon dva sata (koliko je trajao cijeli event) uspjeli odgovoriti na brojna pitanja s kojima se susreću osobe koje žele pokrenuti svoje poslovanje ili koje već imaju tvrtku ili obrt ali su im potrebna investicijska sredstva za nastavak djelatnosti i realizaciju novih ideja, te da svi koji su sudjelovali imaju jasniju perspektivu o svim mogućnostima koje se nude iz EU fondova i drugih izvora financiranja svojih ideja.

Ovo je prvi u nizu evenata koje u budućem razdoblju planiramo organizirati, a do tada vas pozivamo da nam se javite bez obveza u slučaju svih dodatnih pitanja. Naš stručni tim je uvijek spreman pomoći!

PS: Prezentaciju s predavanja smo poslali na mail svima koji su se registrirali na event. U slučaju da niste na listi a želite ju imati, javite nam se putem kontakt obrasca ili naše facebook stranice!

Ostali blogovi

Blogovi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram